Sanayi devriminin biz insanlara getirmiş olduğu en büyük yenilik sürekli çalışmak ve sürekli üreterek kazanmak. Tabi ki bu ekonomik olarak refah düzeyimizin daha yukarıda olması demek. Bununla birlikte ihtiyaçlar da bu oranda artarak devam etmektedir. Ancak bunun insanlığa en büyük zararı insanları bir robot gibi yaşamaya itmesidir. Bu yüzden bazen kendimize vakit ayıramadığımız, en önemlisi çocuklarımıza yeteri kadar ilgilenemeyişimiz büyük sorun teşkil etmektedir. Bu nedenle hafta sonu gezmeleri ve çeşitli aktivite çok önemlidir.
Ama bazılarımız hafta sonu gezmelerine gidemediği için evde ailesi ile aktivite yapmak zorundadır. Tam burada size ailenizle güzel vakit geçirebileceğiniz bir aktivite oyun tanıtacağım. Oyunun adı, WOODY'S. WOODY'S denge, stratejik ve hassas parmaklar gerektiren bir oyun. Çok eğlenceli bir o kadar da heyecanlı bir aktivite.
Oyunun Amacı:
Elli yedi parça ahşaptan oluşan parçaları on sekiz katlı düzgün bir şekilde kule olarak düzdükten sonra aktivite başlıyor. En az iki oyuncu ile oynanan oyunda, her oyuncu kendi sırasında bir taş çekip en üst kata koyarak katların yükselmesini sağlanmaktadır. Bu arada kuleyi yıkmamak için elinizden geleni yapmalı ve kuleyi yılanın rakibiniz olmasını sağlamalısınız.
Oyuna Hazırlık :
Aktivite oyununun kutusundan çıkardığınız 3 tanesini düz bir zemin üzerinde yan yana yerleştirerek başlıyoruz. Daha sonra bu bloklara 90 derece açı yapacak şekilde diğer 3 bloğu yerleştirin ve bu şekilde 19 kat yüksekliğinde düzgün bir kule oluşturun. Bu aktivite oyunu için oyuncu sınırlaması yoktur. Oyuna ilk kimin başlayacağının bir önemi yoktur. Anlaşma sağlanamaması durumunda oyuna yaşı en küçük olan başlayabilir ve yaş sıralaması ile saat yönünde oyuncuların sıralanması önerilir.
Kurallar :
1- Taş çekme:
Sırası gelen oyuncu, en üst kat haricinde istediği yerden taş çekme özgürlüğüne sahiptir. Oyuncu dokunduğu taşı çekmek zorundadır. Eğer bir oyuncu çekecek bir taş bulamadığı zamana oyunu kaybetmiş sayılır. Aktivitede bir istisna olarak bütün oyuncular amatör ise aktivitenin başında anlaşılarak dokunduğu taşı çekme zorunluluğu kaldırılabilir. Ancak bu iki taştan fazla dokunma olmamalıdır.
2- Tek el kuralı:
Oyun tek elle oynanır. Taşa dokunulduğunda hangi elin kullanılması önemli değildir. Örneğin sağ elinizle taşa dokunup sol eliniz ile çekebilirsiniz. Tabi taşı çekerken kulenin dengesinin bozulmamasina azami dikkat gösterilmesi gerekmektedir. Kısaca cekeceginiz taşlar kulenin yapısını bozmaması lazım.
3- Kulenin yükselmesi :
Çekilen taşlar ilk başta olduğu gibi kulenin en üst katına koyularak kule yükselir. Alt kartlardan çekilen taşlar kulenin en üst katında bulunan taşların tersi istikametinde koymalıdır. Bu işlemi ikinci oyuncu ve varsa daha sonra gelen oyuncular aynen yaparak devam ettirir. Aktivitenin başında 18 kat olan kule iyi oyuncular ile 35-36 kata kadar çıkabilir.
4- Kulenin yıkılması:
Taşa dokunma, çekme ve yerleştirme esnasında kule yıkılırsa oyun biter. En son taş çekilip yerine konduktan sonra 5 saniye içinde kule yikilmazsa takip eden 10 saniye içerisinde diğer oyuncunun başka bir taşa dokunması gerekmektedir. Sıradaki oyuncu taşa dokunmadan kuleyıkılırsa, kukeyi en son oyuncunun yıktığı kabul edilir. Kulenin sorumluluğu taşa dokunan oyuncuya aittir. Oyun ilerledikçe taş çekmek hele birde eliniz titrerse aktivite çok zor bir hal alacaktır.
5- Oyunun sonu :
Oyunu kule yıkılmadan kuleye en son taşı koyan oyuncu aktiviteyi kazanmış olur. En güzeli de kulenin toplanması tekrardan dizilmesi kuleyi yılana aittir.
Hayatımız okadar hızlandı ki her gün bir şeylere yetişmeye çalışıyoruz. Çok hızlı ve tempolu yaşıyoruz. Yaşamımızda özellikle bu tempo da ailemizde, çocuklarımıza yeteri kadar vakit ayıramamaktayız. Sürekli çalışarak para kazanıyoruz ama bu sefer de mutluluğumuz huzurumuz kalmıyor. Bu durumdan en çok etkilenen de çocuklarımız olmaktadır. Işte bu gibi aktiviteler aile içi iletilşimi artırarak mutluluğuda artırmaktadır. Böylelikle toplum aileden başlayarak daha mutlu bir millet olacağızdır.
Reklam Alanı
Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Görüntülenecektir.
EmojilerEmoticon