-->

Çevrenin Kişisel Gelişim Üzerinde Etkisi Kaçtır?

- Mayıs 15, 2017
advertise here

    İnsanoğlu yapısı gereği doğduğu andan itibaren çevre ile etkileşim içerisinde bulunmaktadır. Gözler açılır açılmaz görülen ilk şey çevre, çevredeki sesler, çevredeki insanlardır. Çevre kavramı tıpkı ailenin olduğu gibi, başlı başına insan karakterini oluşturan bir olgudur. Peki kişisel gelişim olarak bakıldığında, çevrenin önemi tam olarak nedir?

Aile mi çevre mi?

            Bu sorunun cevabı belli bir süreye kadar aile, belli bir süreden sonra çevre olacaktır. Okul öncesi eğitimi veren aile nasıl bir çocuk için çok değerli olabilir ise, okula başlayan bir çocuk için onu önemseyen ve eğiten bir öğretmen de bir o kadar değerlidir.

Çevrenin kişiye etkisi?

            İstisnai durumlar olabilse de, insan genel olarak içinde bulunduğu çevreye göre şekil alır. Tıpkı kabına göre şekil alan su gibi. Konuşmayı öğrenen insan bile çevresinden duyduklarını taklit ederek konuşur ve bunun sonucunda aynı ülkede farklı şehirlerde farklı konuşma tarzları ortaya çıkar. Birisi eğitime çok önem veren bir çevrede yetişip bunun sonucunda eğitimi her şeyden üstün tutan birisi halin gelebilir. Daha kaba bir çevrede yetişen insan bunun sonucunda o ortama göre şekil aldığı için, daha kaba olacaktır.

Kişisel gelişim için çevre

            Şu ana kadar çevrenin geçmişte insana yaptığı etkilerden bahsetmiş olsak da, önemli olan yarınımız için çevremizi şekillendirmektir. Bizi üzen, mutsuz eden şeyleri hayatımızdan çıkarmak, kendimize umutlu ve mutlu bir ortam yaratmak, enerjimizi düşüren insanları uzaklaştırmak ve olumlu şeyleri elimizden geldikçe hayatımıza dahil etmektir. Kişisel gelişimin en büyük özelliklerinden birisi farkındalıktır ve çevremizin farkında olmak, onu daha ve daha iyiye gitmek için yönetmek bizim elimizdedir. Çevre bir noktada insanı yaratıyor olabilir, ama çevreyi var eden yine insan ve insanın bilincidir.
Reklam Alanı advertise here

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Görüntülenecektir.
EmojilerEmoticon

 

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Yazın Ve Entere Basın

Uykusuz Penguen