-->

Medeniyetin Gelişiminde İnsanın Su İle Mücadelesi!

- Mayıs 19, 2017
advertise here
  

    Dünyanın 4/3’ü sudur. Bedenimizin %70’i de sudur. Bu doğrulardan yola çıkarsak hayat kaynaklarının en önemlisi su olduğu karşımıza çıkar. Bu yazıda siz değerli okuyucularıma suyun önemi ile ilgili şu ana kadar pek karşılaşmadığınız farklı bir açıdan dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Evet konumuz genel manada kişinin kendisini daha iyi nasıl geliştirebilir ile alakalı olacak. Şimdi soracaksınız, su ve kişisel gelişimin ne alakası var? Kendini geliştirme su ile olur mu? Diye. Haklısınız pek alakası yokmuş gibi gözüküyor, ama yazıyı sonuna kadar okursanız bu düşüncenizin değiştiğini fark edeceksiniz.
    İnsanın su ile tanışması anne karnında başlar. Anne karnına ilk düştüğümüz andan itibaren bir su keseceği içinde dokuz ay boyunca su ile yaşarız. Doğuma kadar su bizi hem bedenen hemde ruhen geliştirir. Bu yüzden susuz bir hayat düşünülmediği gibi kişisel gelişimde susuz olamaz. Su bizden kendine karşı koyarak, kendimizi geliştirmeye onunla mücadele ederek güçlü bir insan olmamızı ister. Hepimiz Hz. Nuh a.s.’nın hikayesini biliyoruzdur. Kavmini suyun dehşetinden korumak için aklın alamayacağı su an bile son teknolojinin üstünde bir gemi yapmış, ve tüm canlıları kurtarmıştır. Bu nedenle Hz. Nuh'a ikinci adem denir. İşte bu size suyun bir insanın gelişimindeki etkisinin ispatıdır. Sudan korunmak için bir peygamber kendini ne denli geliştirerek en büyük gemici olmuştur. İnsanoğlu hep suyu istemiş, su da insanı. Her ikisi de birbirini tamamlayan iki varlık. İnsanlar toprağa ektiği ekini su ile büyütür, su ile çoğaltır. Yine bu ekinleri suyun yardımıyla yaptığı değirmenlerde öğütür ve yaşamını sürdürür.  Suya sahip olan millet hep daha öndedir ve hep daha diridir ve güçlüdür.
    Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethinde başarıya suyu yenmesi ile ulaşmıştır. İstanbul'un güçlü surlarını aşamayınca denizden aşmak istemiş ama denizinde geçememiştir. Böylece suya karşı nasıl üstün gelebilirim diye düşünüp gemileri karadan geçirerek suyu alt etmiştir. Böylelikle bir devri kapatıp yeni bir çağ açarak fatih unvanına sahip olmuştur. İşte bir deha örneğinin meydana çıkmasında yine suyun etkisi var. Fatih Sultan Mehmet Han suya karşı kendini geliştirmeyi, düşünmeyi ve yeni fikirler üretmeyi başarmış ve tarih yazmıştır.
    Ferhat ile Şirin'in aşk hikayelerini bilmeyenimiz yoktur. Şirin'e ulaşmak için Ferhat'ın önüne bir dağ ve o dağın içinden su getirmeleri istemiştir. Ferhat suya yenilmemek için düşünmüş, fikirler geliştirmiş ve en önemlisi suya karşı kendini geliştirmiş dağı delerek suyu getirip aşkına kavuşmuştur.
    Medeniyetin var olduğundan buyana suya sahip olmak, suya hükmetmek ve suya karşı medeniyetini geliştirmeye çalışmıştır insanoğlu. Su için savaşmış ve halen de savaşmaktadır. Suyun üstüne barajlar, köprüler yapmış, üstünden geçmek için gemiler inşa etmiştir. İnsanoğlu kendini geliştirmeyi hep suyla başarmıştır. Kendini bulması, medeni bir varlık olması hep su ile olmuştur.
Reklam Alanı advertise here

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Görüntülenecektir.
EmojilerEmoticon

 

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Yazın Ve Entere Basın

Uykusuz Penguen