-->

Çocuklar İle Yapılması Gereken İlk Beş Aktivite Nelerdir?

- Mayıs 17, 2017
advertise here

     Hepimiz ya bir ebeveyniz ya da bir ebeveyn olmaya adayız. İster erkek olsun ister kadın bu kavram hayatımızda elbet bir gün bizi niteleyen bir sıfat olacaktır. Ebeveyn olduğunuz gün hayattaki sorumluluğumuz iki kat daha artacak. Çünkü toplumu oluşturan bireyleri yetiştirmeye aday olacağız. Biz onları ne kadar güzel eğitirsek toplumumuz o denli daha refah daha huzurlu olacaktır. Ebeveynler olarak çocuklara karşı sorumluluklarımızı vardır. Onlarla zaman geçirip, etkinlik ve çeşitli aktiviteler yapmalıyız. Bu etkinlik ve aktiviteler bizim çocuklarımızla iletişimizi olumlu yönde etkileyecektir. Bu aktivite ve etkinlikler çocuklarımızın kişisel gelişimini de destekleyerek kendilerini geliştirmesinde yardımcı olacaktır. Sevgili okurlarım bu yazımızda bir baba olarak kendimden yola çıkarak babanın çocuğu ile yapması gerektiği ilk beş aktiviteyi anlatmaya çalışacağım. Evet başlıyoruz;


  1. Maça gitmek, biz babalar olarak en büyük hayallerimizin başında çocuğumuzun, tuttuğumuz takıma gönül vermesi ve beraber onunla tuttuğumuz takımın maçına gitmek. Eminin bir baba için en önemli aktivitedir, çocuğu ile maça gitmek. Genel anlamda ülkemizde futbol hep şiddetle ve anarşi ile ilişkilendirilmektedir. Aslında futbol beraber olmayı, tek iken zayıf olanların birken ne kadar güçlü olduğunu ve neyi başarabildiklerini gösterir. Sizde çocuğunuz ile bir aktivite planlıyorsanız maça gitmeyi bence en ön sıraya koymalısınız.
            
  2. Balık tutmaya gitmek, bu aktivite de birçok babanın çocuğu ile yapmak istediği etkinliklerden birisi. Eğer çocuğunuza sabrı, doğa ile mücadeleyi öğretmek istiyorsanız balık tutuma aktivitesi bu isteğinizi yerine getirecektir. Deniz, göl ya da bir nehir fato etmez. Yeter ki çocuğunuz ile birlikte olun ve onunla birlikte bir şeyler paylaşın. İnanın aranızda sınırlar var ise bu aktivite de aranızdaki tüm duvarlar tüm engellere birer birer yıkılacaktır. Çünkü doğada olan her şey doğaldır. Yapay hiçbir şey yoktur. Bu yüzden eğer sizde orada bulunuyorsanız, mecburen sizde doğal olmak zorundasınız. Böylelikle çocuğunuz ile birlikte bir aktivite yapmanın tadına varacaksınız.
  3. Sinemaya, tiyatroya gitmek, bir bireyin sosyalleşme ihtiyacı vardır. İnsan bir sosyal varlık olduğundan kendini dışarıya tamimiyle kapatamaz. Tam bura da çocuklarımızın içine kapanmasına engel olmak istiyorsanız onları insan içine çıkarın. Birlikte bir hafta sonu aktivitesini sinemada veyahut bir tiyatro gösterisinde geçirin. Bu aktivite ile çocuğumuzun hem sosyal çevresinin olmasını hemde onun kültürlü bir birey olarak kendini geliştirmesini sağlamış olacaksınız.
  4. Hayvanat bahçesine gitmek, çocuklarımıza bizim dışımızda da dünyada canlıların olduğunu ve diğer canlılara merhamet edilmesi gerektiğini öğretmeliyiz. Onlarla birlikte bir aktivite planlıyorsanız bir hayvanat bahçesini ziyaret edin derim. Çocuğunuz doğada bulunan diğer canlıları da tanısın, onların nasıl yaşadığına şahit olsun. Her ne kadar hayvanların doğal yaşamından alınıp bir kafeste yasatılmasına karşı olsam da çocuklarımızın hayvanların alemini tanıması için bu gerekli bir şey olduğunu kabul ediyorum. Evet bu aktivite de çocuğunuz ile yapmanız gereken aktivitelerin başında geliyor.
  5. Onunla onun istediği oyunları oynamak, kendim dahil bir çoğumuz hayat karmaşasında çocuklarımızı ihmal etmekteyiz. Öyle bir hale geldik ki çocuğa maddi olarak ne istiyorsa alıyoruz ama manevi pek bir şey onlara katamıyoruz. Halbuki onların bizden istediği onlarla biraz zaman geçirmemiz ve onlarla çeşitli aktivite yapmamızdır. Kendileri ile ilgilenilen vakit geçirilen çocukların hayatlarında daha başarılı olduğunu hepiniz görmüşsünüzdür. Çünkü çocuk karşısındakinin de kendi gibi düşündüğünü görmek ister. Boş bir vaktinizde alın çocuğunuzu ve öne sorun. Ne oynamak istiyorsa onu oynayın. Bir bakmışsınız bu aktivite ile bir baba çocuk ilişkisinin nasıl geliştiğini, onunla aranızdaki bağların ne kadar sağlamlaştığının farkına varırsınız.

      Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatıdır. Onlarla ne kadar zaman geçirirsek onlarla iletişim kanallarımız hep açık kalacaktır. Bir babanın çocuğu ile yapması gereken aktiviteleri kendimce yazmaya çalıştım. Sizin için önemli olup da yazmadığım, yazmayı unuttuğum başka aktiviteler varsa aşağıda yorumda belirtirseniz sevinirim. İlginiz için teşekkürler…..
Reklam Alanı advertise here

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Görüntülenecektir.
EmojilerEmoticon

 

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Yazın Ve Entere Basın

Uykusuz Penguen