-->

Kişisel Gelişimde Psikologların Yeri Nedir?

- Mayıs 07, 2017
advertise here

Psikologlar günümüzde kişinin hayatını düzene sokan mühendisler gibi. Değişen dünya ve değişmek zorunda kalan insan için, bazen işin içinden çıkılmaz olan hayatı psikologlar düzene sokmaktadır. İş ve okul hayatında çok fazla zaman geçiren kişiler stres altında kalmaktadır.
 Stresle başa çıkmak için diğer insanlardan yardım almaya ihtiyaç duyarlar. Tabi ki bu yardımın daha profesyonel olması kişinin doğru bir stres mekanizması kurması için önemlidir. Profesyonel yardım arayışları kişileri direk psikologlara yönlendirmektedir. Stresin kişiyi esiri yapması sonucu çeşitli sonuçlar oluşmaktadır. Özellikle kişinin kendini geliştirmesi üzerinde büyük bir engel olan stres, gelişimin ve değişimin durması ve hatta bazen kişinin körelmesiyle bile sonuçlanmaktadır.

 Birkaç farklı yaşantı üzerinden kişisel gelişim  ;

 Annenin Gelişimi;

  Doğum sonrası yaşanan travmalar sonucu psikolojik olarak bir kıskaçta hisseden yeni anneler özellikle bu konu için çok güzel bir örnektir. Anneliğe hazır olmadan çocuk sahibi olan kadınların birçoğu doğum sonrası bu bunalımdan kurtulmak için bir psikolog yardımı alırlar. Bu yardım esnasında anneyi dinleyen psikoloğumuz ona çeşitli önerilerde bulunur ve ödevler verir. İşte bu ödevler annenin kendini tanıması için güzel bir vesiledir. Psikologların önerdikleri kitapların okunması kurslara gidilmesi ise annenin kendini annelik konusunda geliştirmesini sağlar. Daha iyi bir anne olmak ve çocuğunu daha çok sahiplenmek için anne artık sürekli gelişmek ve değişmek isteyecektir. Aslında psikoloğumuz annemizin daha geniş açılardan bakarak kendini tanımasını ve geliştirmesini sağlamıştır.


 Gençlerin Gelişimi;

  Bir insanın sizi dinlemesi, hayatınıza dışarıdan bakabilmesi ve sizi eleştirmek yerine size saygı duyması elbette sizi mutlu edecektir. Kendisinin değerli olduğunu düşünen insan daha fazla bilgi edinmek ve daha güzel yaşamak isteyecektir. Genç kuşağın, büyükleriyle çatışmasının hiç bir zaman son bulmayacağı kabul görmüş bir durumdur. Gençlerin psikologlar vasıtası ile hayatı tanıması ve kendi yaşantısından daha farklı yaşantıları anlaması için psikologlar çok iyi bir yol göstericidir. Okul hayatının ve kuşak farklılıklarının kurduğu baskıdan psikologları sayesinde kurtulan gençler kendilerine daha fazla güzel zaman ayırmaya başlayacaktır. Gelecekleri ve kendileri için güzel adımlar atmaya başlayacaklardır. Modern yaşamda insanların psikologlara ihtiyaç duyması olağan bir sonuçtur. Stresi ile başa çıkan her insan psikologlarının da yardımıyla sonsuza kadar öğrenecek ve gelişecektir.
Reklam Alanı advertise here

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Görüntülenecektir.
EmojilerEmoticon

 

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Yazın Ve Entere Basın

Uykusuz Penguen