-->

Kişisel Gelişim Kitapları Toplumsal Yapıyı Nasıl Etkiler?

- Mayıs 08, 2017
advertise here

Toplumsal yapı çekirdekleri bireylerden oluşur. Bireylerin öz benliklerine yapacakları her çeşit yatırım, gerek karakteristik gerek hayat tecrübesi adına edindikleri kazanımlar ne kadar çok olursa kendi kişisel gelişimleri de bir denli o kadar hızlı olur. Bu deneyimleri yegâne elde edebilecekleri en basit yol kişisel gelişim kitaplarıdır. Bireylerin kişisel gelişim düzeyleri arttıkça daha bilinçli daha duyarlı daha hoş görülü bakış açılarına ve insani değerlere sahip olması söz konusu bir o kadar da fazlalaşır. Kişisel gelişim kitapları küçük tabloda toplumsal yapıyı etkilemese de büyük tabloda toplumsal yapı açısından iyi bir kademe kaydeder.

  Tabi toplum yapısının en küçük elamanı olan kişi yani bireylere kadar indiğimiz zaman, kişisel gelişim kitaplarının etki etmeyeceği bireylerde olabilir veya kişisel gelişim kitaplarını okumayı sevmeyen bireylerde olabilir. Bu aşamada kişisel gelişim kitaplarının bireyler arasında ki etkileşimi, kişisel gelişim kitaplarını okuyan bireylerden okumayan bireylere nüksetmesi şeklinde sağlanabilir. Bu konu bir kenara dursun asıl mesela bizim toplumumuzda örf, adet, gelenek ve göreneğin üzerine çıkabilir mi kişisel gelişim kitapları? Benim fikrim etkileşimler olsa da bir yere kadar yaptırımlar değişmez. Buradan şunu demek istiyorum, her toplumun yapı taşlarını oluşturan etmenler ne kadar farklı olursa olsun konu her zaman insandır. İnsanların eğilimleri ne yönde olursa elde edilende o yönden farklı olmaz.

  Toplumsal yapının oluşumunda insanların inançları, bölgesel anlayış ve gelenekler, kurallar ve insanlar belirler. Kişisel gelişim kitaplarının hedefi insanlar. İnsanlar değişirse kurallar değişir. Kurallar değişirse bölgesel baskıcılık azalır ve anlayış artar. Yani refah düzeyi artar. Ne kadar ütopik gözükse de bu bir kişisel gelişim kitabının yapabilecekleri, aslında imkânsızda değildir. Kendi kişisel gelişiminin önemli olduğunun bilinci yüklenirse her bireye ve bu bağlamda sorumluluklar yerine getirilirse elde edilecek sonuç; kişisel gelişim kitaplarının toplumsal yapıya büyük oranla mükemmel etkileri olacağı barizdir.

  Her duruma karşı her olasılığa karşı kişisel gelişim kitapları toplumsal yapıyı nasıl etkiler? Bilinçli bireyler, kendi gelişimini üst düzeylere taşıma çabasında kesimler, daha yüksek refah düzeylerine sahip görüşleri olan kesimler, ön yargıdan uzak yetişen bir toplum gibi güzel bir etkisi olur.


Reklam Alanı advertise here

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Görüntülenecektir.
EmojilerEmoticon

 

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Yazın Ve Entere Basın

Uykusuz Penguen