-->

Çocuklar İçin Okul Öncesi Eğlenceli Ve Eğitici Oyunlar

- Mayıs 11, 2017
advertise here
   

        Tüm çocuklar için okul öncesi oyunlar ileri ki hayatlarında sosyal yaşamı daha iyi kucaklamaları ve çevresi ile barışık bir gelişim çağı yaşamaları için büyük bir önem taşır. Farklı oyun türleri bu konuda mevcuttur. Her ne kadar teknoloji çağına girmiş olduğumuz için çocukları artık oyun alanı olarak dışarıda oynarken görmesek de, bu durum hareketli oyunların hala olmadığınız göstermez. Özellikle geleneksel çocuk oyunları tüm çocuklarımız için hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri konusunda bu dönemlerin en önemli katkılarından birini yapmaktadır. Şimdi çocuklarımızı bir arada oynatabileceğimiz bazı oyunları ve nasıl oynandığını öğrenelim.

Aman Vurma Avcı Oyunu

            Son derece keyifli bir oyun olan aman vurma avcı oyunu için ebe seçilen bir çocuk, etrafında daire olmuş arkadaşlarının ayaklarına küçük bir top atar. Bu top eğer oyun alanı içerisindeki arkadaşlarından her kime değerse bu sefer o çocuk ebe olur. Fakat eğer kimseye değmez ise aynı çocuk topu alarak oyunu yeniden başlatır. Elbette bu hareketli oyunların yanı sıra resimli hikayeler de dinleyerek bir arada sosyal olabileceklerini unutmamak lazım.

Palyaçonun Karnını Doyurma Oyunu

            Kartondan yapılmış bir palyaço, çocukların boyunda bir yere konur ve ağzı top geçecek bir şekilde kesilir, sıraya geçen çocuklar ise bu okul öncesi oyunlar adına topu palyaçonun ağzından geçirerek onu doyurmaya çalışır. Fiziksel olarak odaklanmaları için oldukça eğitici bir oyundur.

Geleneksel En Güzel Çocuk Oyunları

            Bu oyunlar içerisinde elbette geleneksel çocuk oyunları da olduğunu unutmayalım. Özellikle 90’lı yıllara kadar yaşayabilen birbirinden güzel oyunlar bulunmaktadır. Bunların başında hiç şüphesiz kutu kutu pense oyunları gelir. Çocukların bir daire olup yere çökmek sureti ile başka bir çocuğun, arkadaşları etrafından bir mendille dönerek, daha sonra mendili bir arkadaşının arkasına bırakması ile onu ebe yapması ve oyun alanı daire çevresinde başlayan koşturmaca asla unutulmaz. Yerden yüksek oyunu olan ve yine ebe olan çocuğun, arkadaşlarını yerden yüksek bir yere çıkmadan yakalamaya çalışması unutulmaz oyunlardır.

            Bu gibi oyunları ve eski dönemde çokça yapılan resimli hikayeler anlatımlarını, çocuklar okula başlamadan onlara aşılamak gerekir. Onların resimli hikayeler ile sosyal olabilecekleri alanları yaratmalıyız. Son yıllarda yaşanan teknolojik çılgınlık ile tüm çocuklar ellerindeki cihazlara yumuldular ve evlerine kapandılar. Artık hiçbir çocuk okul öncesi oyunlar ile vakit geçirmiyor ve bu da onların hayatı tanımadan, asosyal bir gelişim göstermelerine sebep oluyor. Hâlbuki ebeveynlerin de yine çocukların için, onlara öğretebilecekleri farklı geleneksel çocuk oyunları olduğunu hatırlayalım.

En güzel oyunlar

            Özellikle hem okul öncesi ve hem de okul dönemi çocuklar için keyifli oyunlar vardır. Her biri için güzel bir oyun alanı içerisine onları alarak sosyal bir ortam yaratabilir ve eğitici öğretici zevkli oyunlar ile onları geleceğe bu şekilde taşıyabiliriz. Aynı zamanda en güzel resimli hikayeler ile onların hayal güçlerini canlandırabilir ve zeka gelişimlerine de katkı sağlayabiliriz. Kırmızı başlıklı kız ya da kardan adam ve bunun gibi son zamanlarda çıkmış resimli hikayeler çocuklar için oldukça eğlenceli ve eğitici oyunlardır.

            Top taşıma oyunu ya da top toplama oyunu gibi toplar ile oynanan da yine birçok okul öncesi oyunlar bulunmaktadır. Bunlar içerisinde geleneksel çocuk oyunları adına da eski döneme ait yakar top ya da istop gibi keyif verici ve pozitif oyunları  çocuklara öğretebilir, onlara sosyal olabilmeleri adına fırsat tanıyabiliriz. Okul bahçesi oyun alanı içerisinde ya da sokakta bunları gerçekleştirmek mümkündür. En güzel okul öncesi oyunlar çocukları evden çıkarmak için en önemli araçlardır. Bunu ise harika geleneksel çocuk oyunları ile yapmanın, onlara arkadaşlığı da sevdirmeniz için en güzel yol olduğunu unutmayalım.
Reklam Alanı advertise here

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Görüntülenecektir.
EmojilerEmoticon

 

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Yazın Ve Entere Basın

Uykusuz Penguen