-->

İzlenmesi Gereken Kendi Film Tavsiyelerim

- Haziran 01, 2017
advertise here
    Değerli okuyucularım bu yazımda izlediğim, hayatıma damgasını vuran en iyi yerli ve yabancı filmler hangiler olduğunu anlatacağım. Çocukluğumda tv'lerde yayınlanmış olan bu filmler bende çok derin bir etkiye yol açmıştır. Bence kesinlikle izlenmesi gereken filmlerin başında geliyor bu filmler. Hem sizin hemde çocuğunuzun izleyebileceği film tavsiyelerinde bulunmak istiyorum. Bu film tavsiyeleri benim izlediğim naçizane  sizin ve ailenizin de izlemesi gereken filmler olduğunu düşünüyorum. Güzel bir paylaşım olacağına inanıyorum. Evet artık başlayalım;

1- Geleceğe Dönüş Serisi ( Back to future), geleceğe dönüş filmini ilk izlediğimde yanlış hatırlamıyorsam on yaşındaydım. İzlenmesi gereken film tavsiyelerinde en iyi filmler arasında birinci sırada gösterebileceğim bir film. Fantastik bilim kurgu film olan geleceğe dönüş serisinin baş rolünde Michael J. FOX, Christoher LlOYD ve Les THOMPSON vardır. Hem kurgu hem de film müziği olarak bende çok büyük bir etki bırakmıştır. Halen dahi hiç sıkılmadan izlediğim en iyi filmler arasındadır. Filmin konusu kısaca bir gencin yanlışlıkla zaman makinesi ile zamanda yolculuk yaparak 1985 yılından 1955 yılına gitmesiyle başlayıp, burada kendi ailesinin gençliği ile karşılaşınca komik bir o denli de eğlenceli olaylar başlar.

2-Terminatör (Terminatör), ilk olarak 1985 yılında gösterime giren Terminatör serisinin beş adet sinema filmi çekilmiştir. Bilim kurgu tarzında kurgusu hoş ve güçlü olan bir film.İzlenmesi gereken bir film olarak yorumluyorum. Film tavsiyelerimde ikici sıraya koymaktayım. Filmin sadece Terminatör 4 serisi haricinde başrollerinde hep Arnold Schwarzenegger rol almıştır. Film kısaca makineler ile insanların savaşını anlatmaktadır.

3- İndiana Jones, bir arkeoloji profesörü ola Dr. Henry Walton'un arkeoloji tutkusu uğruna başına gelen macera dolu olayları anlatan bir film. Seri olarak toplamda dört film çekilmiştir. Bence izlenmesi gereken film tavsiyelerimde üçüncü sırada yer almaktadır. Film biraz Amerikan emperyalizmi empoze etse de yine de izlenmesi gerekiyor bence.

4- Cingöz Recai, izlenmesi gereken film tavsiyelerim de dördüncü sırada bir Türk filmi alıyor. Usta edebiyatçımız Peyami SAFA tarafından yazılan eserin beyaz perdeye uyarlanması ürünü bir film. Ayhan IŞIK’ın Efsaneleşmiş filmlerinden birisidir. Filmin konusu Türk yapımı polisiye maceradır. Gösterime girdiği tarih itibariyle bence başarılı bir yapımdır. James Bond filmlerinin aksiyonunu aratmayacak cinstendir.


5- Hababam Sınıfı serisi, hiç şüphesiz Türk Sinemasının en komik film serisidir Hababam Sınıfı. Güldürürken bol bol da mesaj veren bir yapım. Özellikle Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan`ın oynadığı filmler çok orijinal ve güzeldir. İzlenmesi gereken film tavsiyesinde beşinci sırada yer alıyor Hababam Sınıfı.
   Film tavsiyelerini sizler için sıraladım. Umarım yararlı olmuştur. Bence izlenmesi gereken filmlerden aklımda en çok kalanları yazdım. Film tavsiyeleri yaparken dediğim gibi kendi görüşüm doğrultusunda yazdım. Sizin de eğer izleyip halen etkisinden kurtulamadığınız film varsa aşağıda yorum kısmına yorum yaparsanız çok sevinirim.  
Reklam Alanı advertise here

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Görüntülenecektir.
EmojilerEmoticon

 

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Yazın Ve Entere Basın

Uykusuz Penguen