-->

Doğada Yetişen Bitkilerin Vücudumuzdaki Organlara Şaşırtan Benzerlikleri

- Haziran 10, 2017
advertise here
   Merhaba sevgili okuyucular,
  Yaratılmışların en şerefli ve en güzel varlık olan insanın ham maddesi topraktır. Ham maddesinin toprak olması insan denilen varlığın doğanın bir parçası olduğunu ve doğada yani toprakta yetişen her bir ürünün aslında bizim bir parçamız olduğunu ispat eder. Bu yazımda doğada yetişen sebze ve meyvenin insan vücudundaki hangi organa benzediğini ve bu sebze ve meyvelerin tüketilmesinin hangi organa iyi geldiği yönünde olacak. hayatımızın devamı için doğadaki tüm meyve sebzeleri yemek zorundayız. Yediğimiz bu şeylerin isimlerinin ne olduğunu biliyoruz, lakin vücudumuzda yediğimiz şeyin nereye nüfuz edeceğini bilmiyoruz. Eğer yediğimizin ne olduğunu yani tam olarak hangi organımızın ihtiyacı duyduğunu öğrenirsek daha bilinçli ve daha sağlıklı besleneceğimizden hiç şüphem yoktur. Peki hangi meyve veya sebze vücudumuzun hangi organına benzer?


1- Havuç, anavatanı Afganistan'dır. Buradan tüm dünyaya yayılmıştır. Yanlış bilinenin aksine havuç yumru gollerden değil maydanozgillerden olan bir sebzedir. Havucu kestiğiniz zaman gövdesinin aslında gözümüze çok benzediğini hepimiz görebiliriz. Bununla birlikte havucun insanın göz sağlığına çok iyi geldiği bilinmektedir. İçerisinde bol miktarda A vitamininin bulunmasından cildinize özellikle göz sağlığına çok iyi gelmektedir. Bunun yanında kanser, tümör ve kalp rahatsızlıklarına da iyi geldiği yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir.


2- Çilek, hem görünüşü hem de tadının hoş olduğundan dolayı çilek çok tercih edilen, sevilen meyvelerin başında gelmektedir. Çileği dikine ikiye böldüğümüzde dikkatli bakınca yapı olarak dişimize benzerliği aşikardır. dolayısıyla çileğin diş sağlığına yararlı bir besin maddesi olduğunu gösteriyor. Yapılan araştırmalarda günlük küçük bir kase çilek yediğinizde günlük Ç vitamini fazlasıyla karşılamış olursunuz. Meyvenin içerisinde bulunduğu doğal antioksidanlar ile bağışıklık sistemini de destekleyerek hastalıklara yakalanmamızın önüne geçer.


3-Ceviz, kabuklu yemişlerden olan ceviz benimde çok sevdiğim bir meyvedir. Kabuğunun altında o lezzetli şeye baktığınızda sanki kafatasımızın içindeki beynimizin bir minyatürü ile karşı karşıya kalırız. Cevizde bulunan omega 3 dünya üzerinde bulunan besinlerden sadece balıkta bulunur. Omega 3'ün de insan beynine ne kadar yararlı olduğunu hepimiz biliriz. Ayrıca cevizin içinde bol miktarda doymamış yağ bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastalarına da çok iyi geldiği tespit edilmiştir.


4- Zencefil, bir güneydoğu asya bitkisi olan ve buradan tüm dünyaya yayılan zencefil yapısı ve görünüşü ile tıpkı bir mideyi andırıyor.  Deniz piyadeleri üzerinde yapılan yapılan araştırmalarda zencefilin mide rahatsızlıklarına özellikle kusma ve bulantı gibi rahatsızlıklara bire bir geldiği kanıtlanmıştır. Özellikle mide reflusu ve gastrit hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır.


5- İncir, muhteşem bir lif kaynağı olan incir ağaçlarda asılı olarak büyür. İçindeki binlerce lif ve tohum bulunması nedeniyle bu meyveyi bir erkek testisine benzetilir. Yine yapılan araştırmada incir yemenin kısırlığı ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanında kemik sağlığı ve doğal şeker olduğundan diyabete de iyi gelir. Özellikle meme kanserinin yayılmasını da yavaşlattığı bilinmektedir.  



6- Fasulye, Türk milleti olarak fasulyenin her türlü yemeğini yaparız. Tabi fasulye ile yapılan bir yemek desem, aklınıza ilk kuru fasulye gelir. Fasulyenin vücudunuzdaki hangi organa benzediğini biliyor musunuz? Evet fasulyeyi gözümüzün önüne getirelim bir de insan böbreğini, ne kadar da birbirine benziyor değil mi? Fasulye yapısında bulunun yüksek lif ve protein ile kırmızı etten hiç aşağı kalır bir yani yoktur. Vücudun enerjisini karşılar ve metabolizmayı hızlandırır. Hızlanan metabolizma ile birlikte böbreklerde bulunan kum ve taşların vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur.  

    Biz insan olarak tüm kainat emrimize verilmiştir. Bakıldığında tüm hayvanat ve nebatat bizlere hizmet etmek için yaratılmıştır. Doğada bulunan tüm meyve sebzelerin şaşırtıcı bir şekilde sağlımıza ve bağışıklık sistemimize destek vermektedir. Tabi son yıllarda artan nüfusun etkisiyle sebze ve meyveleri daha çok üretmek için genetik yapısıyla oynanmaktadır. Kullanılan kimyasal ilaç ve gübreler nedeniyle de bu sebze ve meyvelerin yarardan çok zararı dokunuyor insanlığa. İnsanlık yine kendi eliyle kendini yok ediyor. Ayrıca sevgili okuyucular sağlık konusunda diğer makalemi okumak isteyenler buraya tıklayabilir.

  Saygılarımla akilgenco.
Reklam Alanı advertise here

2 yorum

avatar

Fasulye, ceviz ve çilek içi benim için harika besinler. Fasulye diğerlerinden biraz önde hatta :) Fasulyenin tadı her zaman hoşuma gitmiştir. Doyurucu bir yapısı var ekmeksiz yerim genelde :) havuç içinde bir tarif vereyim havucu zeytinyağına atın biraz zeytin yağında 10 dk kadar kavrulsun daha sonra kapatın altını soğumaya bırakın soğuyunca yoğurt ile karıştırın biraz tuz ekmeyi de unutmayın harika bir tat :)

avatar

Tarif için teşekkür ederim. Bende şöyle bir ekleme yapayım. En sonda üzerine birkaç ceviz kırın bir de öyle deneyin havuz kizartmasini. Eminim daha da lezzetli olacaktır ..

Yorumunuz Onaylandıktan Sonra Görüntülenecektir.
EmojilerEmoticon

 

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Yazın Ve Entere Basın

Uykusuz Penguen